Shoppen met jongens

Niet alle kinderen vinden het leuk om met mama te shoppen. Sterker nog, de meesten hebben er een hekel aan. Ze spreken liever af met hun vriendjes en vriendinnetjes of spelen games achter de computer of tv. Hieronder een paar tips om je zoon of zonen mee te krijgen op een shopping trip.

Wees duidelijk
Bij de boodschap “We gaan de hele middag winkelen en ik wil geen gezeur horen”, zullen je kids niet van blijdschap in de lucht springen. Wellicht is het beter om hen te vertellen dat jullie een uurtje gaan winkelen en welke winkels jullie gaan bezoeken. Als ze beseffen dat er een limiet is aan de tijd die wordt besteed aan een voor hun onplezierige taak, zijn ze minder snel gestresst.

Wees optimistisch
Als jij als moeder al loopt te stressen voordat jullie goed en wel in de auto zitten, is de kans groot dat je kinderen je humeur overnemen. Wees dus vrolijk!

Betrek hen bij het uitkiezen van kleding
Als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een trui voor je zoon, kies er dan twee of drie uit en laat hem kiezen welke hij het mooiste vindt. Dat maakt het winkelen voor hem leuker.