Overleven op hakken

Het lopen op hoge hakken is niet voor iedereen weggelegd. Maar met de nodige tips en veel oefening kan iedereen het leren. Het is gebruikelijk om het lopen op hakken op te bouwen. Je begint met een laag hakje en loopt daar een paar weken op. Gaat dit goed, dan ga je een stapje verder. Bij een hogere hak zal je dan weer wat meer problemen ervaren, maar dat is normaal. En als je dan een keer de lagere hakjes aan doet zal je merken dat dit een verlichting is voor je voeten. De wedges zijn ook handige schoenen om mee te beginnen. Hierbij loopt de hak door in de zool van de schoen als een sleekhak en zal je dus geen moeite hebben met het bewaren van je evenwicht.

Er zijn nog een aantal dingen waar je op kunt letten die het lopen op hakken gemakkelijker maken. Zorg bijvoorbeeld altijd dat je pumps echt goed passen. Dus dat ze je voet goed omsluiten maar dat ze niet te strak of te los zitten. Neem ook even de tijd om ze van te voren goed in te lopen, hiermee voorkom je pijnlijke voeten of blaren. Daarnaast kunnen inlegzooltjes of anti-slipzooltjes extra ondersteuning bieden bij het lopen. Zeker wanneer de onderkant van je pumps wat glad zijn geeft dit extra houvast en verkleint dit de kans op uitglijers. Koop daarom ook de eerste keer nooit meteen dure pumps, want dat kan geldverspilling zijn. Zo heeft Scapino modieuze en jeugdige pumps voor een betaalbare prijs. Een prima assortiment voor een eerste paar hakken.

Pumps-keuze-kleuren

Het dragen van hoge hakken is vaak een mooi gezicht en ook een oplossing voor het verlengen van de lengte. Er is een Britse schoenketen die voor kinderen van zes jaar al stiletto’s in de collectie heeft. De hakken van twaalf centimeter hebben voor veel ophef gezorgd. Het dragen van hoge hakken is niet bevorderend voor de gezondheid voor wie dan ook en voor kinderen belemmert het zelfs het groeiproces. Volgens gezondheidsexperts beschadigt het de ontwikkeling van kindervoeten en heeft het gevolgen voor de groei van de kuitspieren. Als kinderen toch hoge hakken willen dragen doe het dan niet voor een langdurige periode. Gewoon even voor de foto of een kwartiertje voor de lol erop rondlopen kan geen kwaad.

Infographic pumps intreza

Tags: × × ×